Skip to main content

Sauno, grillaa ja ota aurinkoa järven aalloilla Rukan Rennolla! 

Saunalautta Rukan Rennolla voit istua löylyissä keskellä järvenselkää, ottaa aurinkoa lautan yläterassilla ja grillata kaveriporukalla tai perheen kesken.

Lautan käyttö on helppoa. Lähtö tapahtuu saunalauttasatamasta. Kippari ajaa lautan noin 600 m päähän rannasta ja parkkeeraa sen järven pohjaan kiinnitetylle poijulle keskelle järveä. Vesisyvyys poijun luona on noin 8 metriä.

Saunan kiuas lämpiää puulla ja kuivia koivuhalkoja on riittävästi tuntikausien löylyttelyyn. Kun lautta on parkkeerattu, kippari poistuu paikalta ja saunojat jäävät rentoutumaan oman porukan kesken. 

Saunan lauteille mahtuu kerralla 5 henkeä. Isommalla ryhmällä osa porukasta voi nauttia uimisesta tai viettää aikaa lautan yläterassilla, josta löytyy sohva, tuoleja auringonottoon, kaasugrilli ja ruokapöytä. Lautassa on myös jääkaappi ja astiasto.

Saunomisen lomassa pääset viilentymään pulahtamalla järveen uimaportaita pitkin. Huimapäisimmät ponnistavat järveen yläterassin hyppypaikalta.

Suositus viipymäksi järvellä on 3-4 tuntia, mutta viipymää voi halutessaan jatkaa pidempäänkin.

Saunalautta on turvallinen käyttää ja siinä on otettu huomioon kaikki lain mukaiset turvallisuusmääräykset. Kaikki tarvitsemasi toiminnot ovat hyvin helppokäyttöisiä. Lautassa on järvivettä käyttävä suihku ja vesi-WC. Jätevedet lasketaan jätevesisäiliöön. Lautan sähkö tuotetaan ympäristöystävällisellä aurinkoenergialla. Saunalautan liikennöinti tapahtuu kello 10-21 välillä. Lautta liikennöi avovesikaudella.

Lautta on Trafin hyväksymä. Lautasta löytyvät Trafin määräysten mukaiset vuokraveneen varusteet, mukaan lukien ensiapupakkaus ja pelastusliivit ja -veneet 12 hengelle. Lautan käytölle on säävaraus.

Saunalautta Rukan Rento

Saunominen poijulla hinnat

  • max. 6 hlöä, 3h – 320 € 
  • max. 12 hlöä, 3h – 390 €
  • Lisätunti  90 € 

Hinnat sisältävät alv.

Kovan tuulen sattuessa tai muuten halutessaan asiakas voi saunoa ja uida lauttasatamassa rannassa. Tällöin kokonaishintaan tulee 100 €:n alennus.

Varaukset ja lisätietoja 0400 389 621